Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegbloemen
PT30M
Bladerdeegbloemen
Een heerlijk bladerdeegbloemen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegbloemen te bereiden
Druk met een bloemenvorm grote bloemen uit het bladerdeeg (of gebruik een andere vorm). Haal bij de helft ervan een cirkel uit het midden (met een glas). Strijk de volle delen in met losgeklopt ei. Leg er dan de uitgehaalde delen bovenop. Druk héél zacht aan. Leg ze op bakpapier op de plaat. Bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Fruit de knoflook en de ui aan in hete olijfolie. Snij de overige groenten in stukjes en doe ze erbij. Stoof alles gaar. Kruid met peper en zout en paprikapoeder. Vul de bloemen met de groenteratatouille en werk af met parmezaanschilfers en geroosterde pijnboompitten. Dien warm op.