KookJij

Bladerdeeg met vruchtencompositie

Een heerlijk bladerdeeg met vruchtencompositie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeg met vruchtencompositie te bereiden

Peertje:
witte wijn
suiker
citroeschilletje

Het peertje mt de dunschiller
schillen en het steeltje er aan laten zitte,
Het peertje in water met witte wijn, suiker en een citroenschilletje pocheren.
Bladerdeeg:
De bakplaat invetten of met aluminiumfolie bedekken.
De oven op 200 graden C. voorverwarmen.
Het bladerdeeg tot 2 á 3 mm dikte uitrollen en met en glas een cirkel van ca 6 cm doorsnee uitsteken.
De cirkel op de bakplaat leggen en met eigeel bestrijken.
Als het eigeel bijna is opgedroogd, moet u er met een vork strepen over trekken zonder het deeg te beschadigen.
De bladerdeegcirkels 15 min. in de oven goudbruin bakken.

Vanillesaus:
Het aardappelmeel met wat melk oplossen.
De overige melk met de suiker en het vanillestokje an de kook brengen.
Het vanillestokje uit d melk nemen, in de lengte doorsneden en van de merg ontdoen.
Het merg aan de melk toevoegen.
De saus onder stevig roeren met het aardappelmeel binden.
De saus, onder nu en dan roeren, laten afkoelen.

Frambozensaus:

De frambozen schoonmaken, pureren en door een bolzeef wrijven.
De overige ingredienten toevoegen.
Het geheel 3 min. inkoken.
De citroenschil eruit nemen en laten afkoelen.

De vruchten:
De aarbeien wassen en van kroontjes ontdoen, en in plakjes snijden.
De kaapse bessen van bladeren ontdoen en wassen.
De frambozen voorzichtig wassen.
Het takje zwarte bes in de diepvries leggen.

Opmaken bord:

Het bladerdeegrondje halveren.
De onderste helft met de abrikozenmoes bestrijken, op het bord leggen en met aardbei beleggen.
Het geheel met het kapje bedekken.
De vanillesaus ernaast gieten.
Een segment uit het peertje snijden en van klokhuis ontdoen.
Het segment op het bord plaatsen en met de fambozen en de saus omringen.
Het geheel met wat kaapse bessen, een mintblaadjes en het takje bevroren zwarte bes afgarneren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst