KookJij

Bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst

Een heerlijk bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst te bereiden

Verhit de boter in de pan en voeg de bloem toe. Voeg de kippenbouillon toe, Zodra de boter en bloem aan elkaar gehecht zijn. Breng het geheel aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken. Snijd de bloedworst in brunoise en meng de worst door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel afkoelen. Vorm ballen van het mengsel. Haal de ballen door het eiwit heen en laat het overtollige eiwit eraf glijden. Rol de bitterballen door het paneermeel. Frituur ze op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Freeke

Freeke zegt:
lekker die bitterballetjes, opgediend met appelmoes of ajuinconfituur
Frank Decker (blerick)

Frank Decker (blerick) zegt:
nee dennis dat was ik
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Brunoise betekent in hele kleine reepjes snijden.groetjes Marijke
ludovicus

ludovicus zegt:
wat is in brunoise