Recept
« Terug naar recepten
Bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst
PT20M
Bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst
Een heerlijk bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bitterballen met een vulling van brabantse bloedworst te bereiden
Verhit de boter in de pan en voeg de bloem toe. Voeg de kippenbouillon toe, Zodra de boter en bloem aan elkaar gehecht zijn. Breng het geheel aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken. Snijd de bloedworst in brunoise en meng de worst door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Laat het mengsel afkoelen. Vorm ballen van het mengsel. Haal de ballen door het eiwit heen en laat het overtollige eiwit eraf glijden. Rol de bitterballen door het paneermeel. Frituur ze op 180 graden.
Freeke zegt: