KookJij

Beursjes met kaas

Een heerlijk beursjes met kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beursjes met kaas te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.


Verbrokkel de gorgonzola en vermeng het met de room. Breng op smaak met peper.


Schil de peer, verwijder het klokhuis. Snij in blokjes en vermeng met de kaasroom.


Snij uit het brickdeeg rondjes van ca. 12 cm. Lepel in het midden wat van het mengsel en bind met een spriet bieslook dicht tot een beursje.


Bestrijk de beursjes met gesmolten boter en zet ze 15 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Deurwaerder edith

Deurwaerder edith zegt:
Ik vindt heel leuk om dat de doen voor kerstmis en nieuwjaar als voor hapje. Dank u voor het receptje.
fijnproever

fijnproever zegt:
@ janssens lea, dit deeg is afkomstig uit de Noord-Afrikaanse keuken.

Een plak brickdeeg lijkt op een flinterdunne pannenkoek en ze zijn verpakt per 10 stuks in een plasticverpakking. Tussen elk plakje deeg zit een vel papier om de plakken los van mekaar te houden. De vellen hebben een doormeter van ongeveer 25 centimeter .

Het deeg zelf is reeds gebakken, zeer taai en laat zich niet gemakkelijk bewerken. Het wordt bij ons gebruikt om producten te verpakken in beursjes enz.. In de Marokkaanse keuken gebruikt men brickdeeg om er pastilla of briouats van te maken.
Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geinformeerd;) Groetjes, Erwin. Kookjij
janssens lea

janssens lea zegt:
wat is brickvel