KookJij

Barramundi bbq

Een heerlijk barramundi bbq recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Barramundi bbq te bereiden

Wrijf de binnenkant van de vis in met stukjes limoen.Doe de rijst,gehakte selderij,fijngehakte ui,ananas,salie,peterselie,peper en zout in een kom.Meng dit goed door elkaar.Vul de vis stevig op met dit mengsel.Smelt de boter en voeg de citroensap toe.Smeer de vis goed in met het boter-citroenmengsel.Daarna inpakken met alumiumfolie.Het pakketje op het rooster van de bbq plaatsen en leg het ongeveer 30 min.op het rooster en draai het vispakketje een paar keer om.

Lekker met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jan

jan zegt:
vis van nederlandse bodem met een australich uiterlijk, prachtig je kan hem ook nuttigen in Grou in het Trije Hus, en in Amsterdam bij Jan van As
Rick Roelfsema

Rick Roelfsema zegt:
Ik heb de nederlandse vis al geproefd, ik heb een vis gekocht van Noordkaper BV, de kwekerij die in tolbert zit, hier worden de vissen op een duurzaam verantwoorde manier gekweekt zeiden ze en las ik op hun website www.vissen-barramundi.nl
Mieke

Mieke zegt:
Altijd mooi, zo'n opmerking; Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen. Echter heeft de visboer die Barramundi verkoopt enkel 'ontdooide' VERSE Barramundi. Deze uit Vietnam geimporteerde filet zit vol met zware metalen en er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van groeihormonen. Of het dus om 'de betere' visboer gaat is nog maar helemaal de vraag. Sinds kort wordt Barramundi ook in Nederland gekweekt. Je moet dus altijd vragen waar de vis vandaan komt.