Recept
« Terug naar recepten
					
						Aspergesalade met rauwe ham:
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aspergesalade met rauwe ham:
Een heerlijk aspergesalade met rauwe ham: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Bert Allers
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aspergesalade met rauwe ham: te bereiden
Schaaf geschilde witte asperge met een dunschiller in lange slierten.
Kook de aspergeslierten in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
Laat ze goed uitlekken.
Klop een dressing van sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge ( of walnootolie )
Breng de dressing op smaak met ( versgemalen ) zout, peper en nootmuskaat.
Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaken even intrekken.
Spreid de plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade erop.
Bestrooi met in lange reepjes gesneden basilicum.
  
									Kook de aspergeslierten in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
Laat ze goed uitlekken.
Klop een dressing van sinaasappelsap, geraspte sinaasappelschil, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge ( of walnootolie )
Breng de dressing op smaak met ( versgemalen ) zout, peper en nootmuskaat.
Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaken even intrekken.
Spreid de plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade erop.
Bestrooi met in lange reepjes gesneden basilicum.
 
                    



 
					 
									
bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie:);)
m.v.g. Bert Allers