KookJij

Amandelbeignets met honingsaus

Een heerlijk amandelbeignets met honingsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelbeignets met honingsaus te bereiden

Zeef de bloem met de gist en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Strooi er het vanillesuiker en amandelpoeder in. Meng goed.
Schenk er in een straaltje het water bij en roer tot een glad beslag. Dek af en laat 45 min. rusten.
Schep met een dessertlepel hoopjes van het beslag in de hete frituur (175°C). Bak de beignets in 3 tot 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Saus:
Verwarm op een zacht vuur de honing met water, citroensap en de kaneelpoeder.
Schenk de lauwe sus over de warme beignets en dien op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hans klok

hans klok zegt:
:p