KookJij

Ajam abon manga

Een heerlijk ajam abon manga recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: p wiggers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ajam abon manga te bereiden

Snij de kipfilet in blokjes. Kook de blokjes 3 min in kokend water met zout en tamarinde. Schep de blokjes uit het water en laat ze goed uitlekken. Klop een sausje van de sausingredienten. Snij de ijsbergsla in reepjes. Schil de mango, verwijder de pit en snij deze - indien mogelijk - in mooie plakken.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kipblokjes goudbruin en krokant. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden. Verdeel hierover de kipblokjes en plakjes mango. Schep de koude saus naast en een beetje over de kip.
Serveertips
Een heerlijk voorgerecht bij een Indische rijsttafel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst