KookJij

Recept voor After eight taart, met zachte choco-mintcreme

Een heerlijk after eight taart, met zachte choco-mintcreme recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 16 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Bewaar 3 tabletten after eighgt. verwarm overige. after eight met 800 gr slagroom in een pannetje tot de chocolade is gesmolten. breng kort aan de kook. laat afkoelen en zet met een deksel op de pan een nacht weg.
2 neem springvorm en leg bakpapier op de bodem. scheid de eieren. beetje zout toevoegen en 5 el koud water aan de eiwitten en klop deze stijf. strooi de suiker en 1 zakje vanillesuiker er doorheen. meng de eierdooiers er 1 voor 1 doorheen.
zeef de bloem, cacao, en bakpoeder over de massa en schep het er doorheen. Strijk de massa uit in de springvorm en in de oven op (electrisch 175C en hetelucht 150, gas stand 2) voor 35 minuten. laat afkoelen.
Snijd de taart 2 maal overlangs door. Klop de choco-mint luchtig op en voeg overige vanille suiker en klopfix toe..
3. Sluit de springvorm om dem onderste laag en strijk er 1/4 van het chocomengse over.doe dit bij alle lagen en bovenop wat ligt golfpatroon .Zet de taart een uur koud weg.
4. klop 100 gram slagroom stijf (of kant en klare slagroom) en spuit er mooie toefjes van boven op de taart. snijd de overgebleven tabletten schuin door en versier de taart. eventueel kan je er nog wat munt over sprenkelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wil

Wil zegt:
Als je de mix slagroom/chocolade uit de koelkast haal dan mixen met de 3 zakjes slagroomversteviger tot je de gewenste stijfheid heb.Bij de garneringsroom doe ik ook nog wat versteviger in,anders loopt het er zo af als het niet goed stijf is.En wat geconfijte vruchten doet het gezicht ook goed.;)
saskia

saskia zegt:
Bedankt voor je reactie. Gewoon slagroom kloppen is geen probleem maar wel met de chocomint erbij. Denk niet dat het aan het ontvetten ligt. Het lijkt wel of de verhouding niet klopt, maar toch heb ik alles aangehouden van het recept.
derbyke

derbyke zegt:
Een tip zorg dat alles goed ontvet is voor je je slagroom klopt, een beetje azijn op keukenrol en alles goed insmeren en opdrogen. Veel succes :);):p
saskia

saskia zegt:
Ik snap er niks van de slagroom met mint wil niet stijf worden en blijft waterig?! Ik heb alles gedaan volgens recept. Iemand tips?
Ook na een nacht wegzetten was het nog hetzelfde waterig? Al twee keer mislukt helaas. Cake is wel super gelukt.
saskia

saskia zegt:
Ik snap niet wat ik verkeerd doe? Deze taart ooit met mijn moeder als eens gemaakt. Dit recept opgezocht, alles gedaan nu al twee keer!! Zoals het beschreven staat. Cake geen probleem, super geluk. Maar ik krijg de slagroom met mint niet opgeklopt??
Na een nacht laten staan is het ook nog steeds slap/waterig.
Iemand tips?
Judith

Judith zegt:
JanA. Bedankt.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Judith. Inderdaad geen boter gebruiken.
Jan A.
Judith

Judith zegt:
Klopt het dat je hier geen boter nodig hebt?
wies

wies zegt:
Wat 'n gedoe om deze taart. Als het recept nageleefd wordt dan kan er niks mislukken.
En als je 900 ml (is ook 9 dl) slagroom gebruikt heb je iets meer creme om de taart af te werken.
Chiem

Chiem zegt:
Wegen?? En als je geen zin hebt om het eerst te kopen weeg je het toch even bij de fruit en groente afdeling en dan koop je niets te veel want je weegt dan ook de verpakking.
hennie03

hennie03 zegt:
Ben ik de enige die zich afvraagt hoeveel 900 gr slagroom is??? Ik ken het alleen in ml aanduiding. kan iemand mij dit vertellen ik wil de taart vanavond gaan maken.
issabiela

issabiela zegt:
Ik vind het erg leuk ik kan het ook goed gebruiken voor mijn spreekbeurt want ik doe dat over taart :p:p:D
Chiem

Chiem zegt:
er staat dan ook duidelijk: Klop de choco-mint luchtig op daarmee word natuurlijk je chocomint-slagroommengsel mee bedoeld beter lezen :D
wies

wies zegt:
je mag altijd komen hoor,maar woon wel 'n stukje verder dan amsterdam hoor is namelijk in ell limburg
Joy

Joy zegt:
Hoi
Ik kan me niet voorstellen dat je een chocoladetaart kan maken met een halve eetlepel cacao.
Vandaar dat ik een ander recept gebruik.
De mint slagroom lukt wel.
Ik maak binnekort weer een cake en dan post ik er wel een foto van.
Ik ben gek op koken wie weet kom ik echt een keer kijken.
Je woont toch niet te ver van A'dam af.. groetjes