KookJij

Abon-Abon

Een heerlijk abon-abon recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Abon-Abon te bereiden

Het vlees in ruim water op laag vuur zeer gaar en zacht koken.
Uit de bouillon halen en af laten koelen.
Daarna het vlees met 2 vorken in rafels uit elkaar trekken.
Alle ingredienten in wat olie licht fruiten en daarna de vleesrafels toevoegen.
10 minuten zachtjes bakken onder voortdurend koken.
Nu het vlees overdoen in een platte vuurvaste schaal en op 100 graden Celcius onder regelmatig omscheppen 2 uur in de oven laten drogen. Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
Een lekker bijgerecht bij de nasi goreng.
In een afgesloten pot is abon-abon enige maanden houdbaar in de koelkast

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

angele

angele zegt:
Lekker recept,maak ik ook wel eens;);)
Is ook lekker met witte rijst.:?