KookJij

Aardappelsoufflé

Een heerlijk aardappelsoufflé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsoufflé te bereiden

Schil de aardappelen, pers het teentje knoflook en snipper de ui fijn.
Kook in water met zout de aardappelen met knoflook en de gesnipperde ui gaar.
Pureer de aardappelen met pureeknijper.
Voeg het losgeklopte ei, mosterd en room toe
(massa moet dikte van zachte boter hebben)en breng op smaak met peper en zout.
Beboter soufflébakjes ruim voldoende met boter en vul ze voor 3/4 met aardappelmassa.
Zet ze au bain marie in een voorverwarmde oven van 160 graden C. gedurende 15 minuten.
Open de oven en laat ze nog 5 min. in de oven staan.
Stort ze op bakpapier op een bakplaat en zet ze net voor het uitserveren in een oven van 200 graden C. tot ze lichtbruin zijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Rita bedankt voor je leuke reactie:):)
m.v.g. Bert Allers
Rita Schröder

Rita Schröder zegt:
Hallo, dit Recept is ja konigkijl. Ik heb geen soufflebakjes, maar ik heb ze in koffiekopjes gedan. Lekker lekker. iets fijns. Groeten Rita:p:);)