KookJij

Aardappel-avocadovelouté

Een heerlijk aardappel-avocadovelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel-avocadovelouté te bereiden

1. Kook de aardappelen ongeschild 20 minuten in gezouten water. Pel ze en snij ze in stukken.
2. Pel en snipper de sjalotjes. Stoof ze kort aan in olijfolie. Doe er de bouillon en de aardappelen bij. Laat ongeveer 5 minuten koken.
3. Snij de avocado's doormidden verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en besprenkel het meteen met wat limoensap. Doe het bij de warme soep en pureer met de staafmixer.
4. Voeg er de room aan toe. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een paar druppels tabasco. Laat de soep nog even tot tegen de kook aan komen.
5. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk elke portie af met flink wat gesnipperde bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Suzanne

Suzanne zegt:
Erg lekker en makkelijk, misschien wat knoflook erbij voor ons. Bedankt!
erna2

erna2 zegt:
zeer lekker en niet moeilijk