KookJij

Tortellini Caprese in pestoroomsaus

"Verse" tortellini uit het koelvak van de supermarkt, in een zachte romige pestosaus met champignons, bedekt met buffelmozzarella en tomaat en dan nog even gratineren in de oven. Smullen met een grote "S":
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tortellini Caprese in pestoroomsaus te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2.  Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij deze in vieren. Snij de mozzarella in dunne plakken.
  3. Was de tomaten. Snij ze in dunne plakken.
  4. Verhit de olie in de wok of koekenpan. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuten mee. (Ze moeten nog beetgaar blijven).Blus het geheel af met de witte wijn. (voor wie geen alcohol gebruikt:
    bouillon kan ook). Laat dit inkoken tot plm. de helft.
  5. Voeg de slagroom toe. Breng alles aan de kook en laat plm. 2 minuten koken. Roer de pesto door de roomsaus. Maak de saus op smaak met peper en zout. Roer de champignon-pesto-roomsaus door de tortellini uit het pak.
  6. Doe de tortellini met de saus in de ovenschaal.
  7. Dek de tortellini af met om en om buffelmozzarella en plakjes tomaat.
  8. Strooi de geraspte kaas erover.
  9. Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.






Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De tortellini hoeft niet te worden voorgekookt, maar gaart in de oven in de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst