KookJij

Ovenschotel krielaardappeltjes met zalm

Deze gemakkelijk te maken ovenschotel wordt gemaakt van voorgekookte krieltjes, blokjes verse zalmfilet, stukjes tomaat en lente-uitjes. Voordat het gerecht in de oven gaat op smaak gemaakt met witte wijn, room en geraspte kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie: 611 kCal energie
33 Gram eiwit
26 Gram vet
54 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Een recept van culinair journalist Hans Belterman uit de Haagsche Courant van 4-6-2004.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel krielaardappeltjes met zalm te bereiden

  1. Snij de vis in blokjes.
  2. Was de krieltjes grondig. Halveer de krieltjes en laat ze plm. 6 -8 minuten koken in water met zout (afhanelijk van de grootte van de krieltjes). Laat ze goed uitlekken. Gebruik je gewone aardappelen snij deze dan in niet te kleine blokjes.
  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes. Snij ze in kleine blokjes.
  4. Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  6. Schep in een kom de blokjes zalm, tomatenblokjes, lente-uitjes en voorgekookte krieltjes door elkaar. Strooi er wat zout over. Verdeel het mengsel over de bodem van de beboterde ovenschaal.
  7. Roer wijn, visfond, (kook)room en 1 eetlepel geraspte kaas door elkaar. Maak op smaak met zout en peper en giet dit over de krieltjes.
  8. Meng de rest van de kaas met paneermeel en strooi dit over het gerecht.
  9.  Zet de schaal in het midden van de oven en laat 20 - 30 minuten minuten bakken tot er een mooi gebruind korstje op komt.
     -


    -




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze ovenschotel is in een mum van tijd klaar. Het meeste werk is het voorkoken van de krieltjes.
Je kunt dit gerecht met alle stevige vissoorten maken, wij vinden het erg lekker met zalm.
Het oorspronkelijke gerecht werd in een gietijzeren pannetje bereid. Ik heb het recept een beetje aangepast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst