KookJij

Italiaans gevulde champigons (recept van Antonio Carluccio)

De champignons zijn gevuld met broodkruim, tomaat en Parmezaanse kaas. Je kunt de champignons serveren als voorgerecht, (anti pasta), als een onderdeel van een Italiaanse borrelplank maar ook als bijgerecht bij een Italiaans etentje.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Antonio Carluccio: Muzikale menu's uit Italie.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaans gevulde champigons (recept van Antonio Carluccio) te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de stelen van de champignons. .
  2. Hak de stelen in grove stukken.
  3. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij de tomaat in stukjes..
  4. Scheur het brood in grove stukken.
  5. Klop het ei.
  6. Meng de gesneden paddenstoelenstelen, tomaatstukjes, brood, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, peterselie, knoflook, zout en peper en één eetlepel olijfolie goedvdoor elkaar.
  7. Giet de wijn of bouillon in de ovenschaal. Verdeel de paddenstoelen hierover met de bolle kant naar benden.
  8. Vul de paddenstoelen met het mengsel.
  9. Meng de overgebleven kaas met het droog broodkruim of panko.
  10. Sprenkel er nog wat olijfolie over.
  11. Zet plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de paddenstoelen goudbruin zijn.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik heb deze gevulde paddenstoelen en een paar maal gemaakt en steeds vielen ze goed in de smaak.
Ik heb ze de laatste keer als bijgerecht gebruikt bij een pastamaaltijd met runder-rolletjes gevuld met een paddenstoelenmengsel en een port-roomsaus. Heerlijk als je gasten krijgt.
Wil je vlees in de gevulde paddenstoelen, meng er dan reepjes gekookte of Parmaham door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst