KookJij

Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen

Dit is zo'n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht met rijst, pasta en zelfs met (eigengemaakte) frieten is het heerlijk. De hoeveelheden zijn voor 4 personen, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je ook heel goed de rest invriezen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen te bereiden

  1. Smelt de boter, bak de sjalot glazig en voeg de bloem onder goed roeren toe. (Roux)
  2. Laat de roux garen en voeg het kookvocht toe, goed blijven roeren zodat er een mooie gladde saus ontstaat.
  3. Voeg de room en de wijn (citroensap) en de nootmuskaat toe.
  4. Bak de oesterzwammen en voeg peper en zout toe.
  5. Voeg de oesterzwammen, aspergestukjes en de garnalen toe.
  6. Je kunt in plaats van garnalen ook hamblokjes of stukjes kip gebruiken.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Dit recept van mij heeft in de nieuwsbrief Pasen 2014 van Oesterzwammen gestaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Ja het is er nu de tijd voor, succes als je het gaat maken en alvast smakelijk eten. Groetjes van Wilmie.
Cherie

Cherie zegt:
Lekker om te lezen dus zal het zeker gaan maken ben benieuwd.