KookJij

Bladerdeeghapjes met serranoham

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 30 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: ooit in een folder gelezen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeeghapjes met serranoham te bereiden

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk de plakken dun met pesto. Leg de plakken ham erop en strooi er dan een dun laagje geitenkaas op (hou wat over voor de afwerking!). Rol het deeg strak op en plak het randje dicht met wat water. Leg de rolletjes een uurtje in de koelkast.
  2.  Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de rolletjes in plakjes van 1 1/2 cm. en leg deze plat op een ingevet bakblik. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte geitenkaas. 10-12 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker bij de borrel of op een feestje. Je kunt ze helemaal voorbereiden en invriezen. Ga je ze gebruiken dan bevroren in de oven verwarmen (plm. 15 minuten in voorverwarmde oven). Maar koud zijn deze hapjes ook lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst