KookJij

Gelders gehaktbrood met ham en kaas ( Gehaktbol )

Een recept uit een hele oude Tip Culinair, De gehaktbol bestaat uit twee delen met een lekkere tussenlaag. In de bol zit onder meer kaas, kappertjes, pesto, walnoot. Hij is verrukkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Tip Culinair oud kooktijdschrift
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gelders gehaktbrood met ham en kaas ( Gehaktbol ) te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Brood ontkorsten, in melk weken, uitknijpen en mengen met gehakt, zout, peper, eieren, pesto, citroenschil, rozemarijn en noten.
  3. Gehakt in tweeën delen en elk deel tot platte schijf vormen van plm. 15 cm doorsnede.
  4. Geraspte kaas mengen met basilicum en kappertjes. Kaasmengsel op 1e plak leggen (brede rand vrijlaten!).
  5. Afdekken met 2e gehaktschijf. Randen goed op elkaar drukken.
  6. Aan bovenkant van het gehakt hiervan een bol vormen.
  7. Braadslede bekleden met bakpapier. Gehaktbol in braadslede of bakplaat leggen.
  8. Plakken ham erover verdelen.
  9. In het midden van de oven plm. 45-55 min. bakken.
  10. Kaas in smalle repen snijden. 10 minuten voor het einde van de baktijd de
    kaas in ruitpatroon over gehaktbrood leggen.
  11. Gehakt nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin gekleurd.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De gehaktbol was op ons buffet een succes, maar is ook lekker als hoofdgerecht met aardappelpuree en sperziebonen.
Ideaal als je veel eters aan tafel hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst