KookJij

Zeevis met Courgette-Tomaat-Komkommer-Sla

Een heerlijk zeevis met courgette-tomaat-komkommer-sla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie: 500 kCal energie
45 Gram eiwit
30 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeevis met Courgette-Tomaat-Komkommer-Sla te bereiden

*Klop de eidooiers met 6 eetlepels citroensap en de mosterd en verwarm de dooiermassa au bain-marie en blijf kloppen.Het dooier mengsel moet wel opwarmen,maar niet te veel.Al kloppend de gesmolten boter heel voorzichtig er bij gieten tot zich een mooie dikke saus ontwikkelt.Nog even na kloppen en op smaak brengen met zout en peper.Koel wegzetten.
*De visfond opkoken met de citroen zeste (op 1 eetlepel na)
*Leg de visfilets in de kokende visfond van het vuur af en laat de vis in fond afkoelen
*Vis is klaar,saus is klaar en de groentes zijn klaar zodra ze bij elkaar zijn gegooid en goed zijn gehusseld met de helft van de saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

BORD : Leg op de spiegel van het bord een laagje slamix.
>>>>>> Leg daarop de moot vis.Dan de rest van de saus over de vis en daar op de rest van de fijngehakte zeste.Goed afpeperen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst