KookJij

Zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht.

Warm weer? Maak dan eens deze verrukkelijke lunchsalade met diverse soorten fruit, rauwe ham en pecorino, overgoten met een zalige balsamicodressing. De combinatie van fruit met het licht zoute van de ham en de kaas is verrukkelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht. te bereiden

  1. Snij 2 plakken ham in kleine stukjes en bak deze in een droge koekenpan knapperig. Laat wat afkoelen.
  2.  Was de sla en de basilicum. Scheur de sla en basilicum in kleinere stukken en meng deze door elkaar.
  3. Maak de perziken schoon. Snij deze in plakjes. Maak de aardbeiden schoon. Halveer deze. Was de blauwe bessen.
  4. Snij dunne plakjes van de percorinokaas met een dunschiller of kaasschaaf.
  5. Verdeel de sla over de borden. Verdeel het fruit over de sla. Verdeel de gebakken ham over de perziken. Verdeel de plakjes kaas over de borden.
  6.  Klop van de ingredienten onder "dressing" een lekkere dressing en verdeel deze over de borden.
  7. Garneer met een streep crema di balsamico.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker op een warme zomerdag met een koel glas witte wijn en lekker vers (warm) brood.
Lekker bij de lunch als voorgerecht of als hoofdgerecht met een soepje vooraf-

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst