KookJij

Hollandse vissalade

Een heerlijk hollandse vissalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse vissalade te bereiden

Haal de blaadjes los van de witlof.Was ze en dep ze droog.Pers de citroen uit en roer 1 el.citroensap door 2 el.mayonaise.Was de kervel,bewaar 1 takje voor de garnering en hak de rest grof.Roer de gehakte kervel door de mayonaise en breng het op smaak met peper en zout.Schil de appel,verwijder het klokhuis en snij deze in dunne plakjes.Besprenkel de appel met wat citroensap.Snij de paling,forel en de zalm in stukken.pel de ui en snij deze in dunne ringen.Neem vier borden en schik hierop de witlofblaadjes en verdeel de vis,appel en uiringen erover.Schep de mayonaise op de salade en bestrooi het met wat peper.Garneer de salade met een kervelblaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maria Thonies

Maria Thonies zegt:
mijn man en ik hebben nog nooit zo iets gedaan maar het was heel lekker prettige feest dagen
:p