KookJij

Gegratineerde tomaten met Old Amsterdam en gehakt

Een heerlijk gegratineerde tomaten met old amsterdam en gehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde tomaten met Old Amsterdam en gehakt te bereiden

Verwarm de oven voor op 200C.Verhit 3 el.olijfolie in een koekepan en bak hierin het gehakt,ui en knoflook 5 min.goudbruin en rul.Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en voeg de tomatenblokjes en fijngesneden kruiden toe.Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipeder,peper en zout en laat het afkoelen.Snijd de kapjes van de tomaten en laat het kroontje en steeltjes er zoveel mogelijk aan.Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel.Meng de old amsterdam door het afgekoelde gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde tomaten.Plaats de kapjes op de tomaten en zet ze naast elkaar in een ovenvaste schaal.Besprenkel de tomaten met de rest van de olie en bestrooi ze wat met peper en zout.Leg de takjes rozemarijn en tijm bij de tomaten.Plaats de schaal in de oven en bak de gevulde tomaten in 15 min. gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst