KookJij

Citroen-ricottataart

Een heerlijk citroen-ricottataart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroen-ricottataart te bereiden

Maak broodkruim door de ciabatta zonder korst in kleine stukken te scheuren en deze fijn te malen in de keukenmachine.Leg dit vervolgens op bakpapier op een bakplaat en zet deze 10 min.in een oven van 180C.(of totdat ze licht knapperig zijn).verwarm de oven voor op 150C.Meng het citroensap met het citroenrasp en laat dit 10 min.staan.Klop de ricotta met de suiker glad.Voeg al kloppend een voor een de eieren en de eidooiers toe.Voeg de crème fraîche toe en spatel er tot slotte het citroenmengsel erdoor met de mascarpone en het citroenessence.Stooi het broodkruim in de vorm(26 cm.ingevet) zodat die rondom bedekt is.Schenk de vulling erin en strooi de pijnboompitten erover.Bak de taart 45 min.in de voorverwarmde oven tot deze net gaar is.Laat deze afkoelen en neem deze uit de vorm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst