KookJij

Marmelade van inglegde (ingemaakte) citroenen met rozemarijn

In het Duitse kooktijdschrift "Essen und Trinken" las ik dit recept. Dat wekte mijn belangstelling. Zoiets had ik nog nooit gehoord. Ik had nog een paar ingemaakte citroenen staan, dus aan de slag. Resultaat: bijzonder lekker van smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Midden Oosten
Bron: Duits kooktijdschrift "Essen und Trinken" september 2014
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marmelade van inglegde (ingemaakte) citroenen met rozemarijn te bereiden

  1. Ingemaakte citroenen in hele kleine stukjes snijden. Pitjes verwijderen.
  2. Verse citroen goed wassen onder een warme kraan. Afdrogen. Schil raspen.
  3. Citroen halveren en hiervan plm. 4 - 5 eetlepels sap uitpersen.
  4. Stukjes ingemaakte citroen, citroenrasp, citroensap en geleisuiker in een grote pan door elkaar mengen en plm. 30 minuten laten intrekken.
  5. Rozemarijn in stukjes knippen.
  6. Citroenmassa op laag vuur en onder voortdurend roeren aan de kook brengen. Rozemarijn toevoegen. Alles plm. 3 - 4 minuten borrelend laten koken.
  7. Potten met heet water nogmaals spoelen.
  8. Marmelade verdelen over de potten (met rozemarijn) en plm. 5 minuten op hun kop zetten.
  9. Daarna weer omdraaien en volledig laten afkoelen

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt deze marmelade op verschillende manieren gebruiken.
Niet alleen op brood of scones met clotted cream, maar ook heel lekker bij gegrild lamsvlees, kip, couscous of bij een tajine. Je zou er ook een taartbodem mee kunnen beleggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst