KookJij

Bruine bonensoep

Een heerlijk bruine bonensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruine bonensoep te bereiden

Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui en wortel en laat ze 5 min. smoren. Voeg de blik bruine bonen toe en vul het aan met 1/4 liter water. Doe vervolgens laurierblad, bonenkruid en tomatenpuree in de pan. Breng alles aan de kook en laat de soep circa 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of roerzeef. Breng de bruine-bonensoep op smaak met peper en zout.

Lekker met sneetjes roggebrood met boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan Teussink

Jan Teussink zegt:
Persoonlijk maak ik het van Rundvlees(riblappen of schenkel) en dan met bruine bonen die eerst een nachtje in water hebben geweld.
Dan heb je een veel krachtiger bouillon.
Vr Gr Jan
sjeef

sjeef zegt:
Wat de sago betreft heb je het goed gezien, Hilde.
Het is een recept dat uit het voormalige Indië (nu Indonesië) stamt. En dit is een origineel recept uit de koloniale tijd van Nederland en Indië. Het lijkt mij toe dat sago ook door maizena kan worden vervangen. Wel weet ik dat mijn moeder sago gebruikte in de keuken. Maar dan praten we wel over meer dan vijftig jaar geleden.
derbyke

derbyke zegt:
Sago: sago is een zetmeelproduct dat wordt gewonnen door het merg van verschillende soorten palmen en palmvarens, vnl. soorten uit de geslachten: Metroxylon en Zamia, (allen Sagopalm genoemd), uit de stam te persen. Sago bestaat voor het overgrote gedeelte uit koolhydraten en bijna geen vitaminen en al helemaal geen vetten of eiwitten. Het vormt het hoofdbestanddeel op het menu in grote delen op de Molukken en in Nieuw-Guinea. Het wordt daarom basisvoedsel genoemd.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerard, bij de bereiding laaste zin kan het zijn dat het moet zijn bij het opdienen even zeven, of lees ik het verkeerd. Melk en water samen toevoegen bij het koken van de bonen??? En wat gebeurt er met de sago, onbekent voor mij toch even opzoeken. Goetjes Hilde Kookjij

igmar-vdb

igmar-vdb zegt:
Lekker, toch kan mijn moeder het beter ;)
gerry

gerry zegt:
Probeer er een keer een beetje chili in te doen, heerlijk.
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Ben, dat vindt ik heel fijn om te horen, dank je wel. Groetjes Gerda :p:p:p
ben

ben zegt:
Wij hebben dit afgelopen weekend gegeten het smaakte heerlijk. Voorheen mislukte bij mij altijd de soep omdat ik het goede recept niet had maar nu was het goed
bedankt.
slaatje

slaatje zegt:
Hans en Hilde,dank jullie wel voor de vriendelijke woorden. Inderdaad niks uit een pakje,krijg je alleen maar hoge bloeddruk van van al dat zout. :p:p Groetjes Gerda
derbyke

derbyke zegt:
Inderdaad slaatje , smaken verschillen tenminste een voedzaam soepje en niks uit een pakje ;)groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
hi slaatje. lekker soepje, van mij krijg je een 10. grten Hans :):)en Bores.
slaatje

slaatje zegt:
Ik begrijp het ook niet. Dit is inderdaad een heerlijk soepje die ik op verzoek ook voor anderen maak. Maar ieder z'n smaak, nietwaar. Groetjes Gerda ;):D
Willem Boer

Willem Boer zegt:
Ik snap die waardering (dus een 1) niet, ik maak hem niet helemaal het zelfde,dit moet gewoon een lekker soepje zijn.;)
slaatje

slaatje zegt:
Dank voor de tip, die is zeker het proberen waard.:p
Glenny Sijlbing

Glenny Sijlbing zegt:
Bonen snel zacht, kook ze eerst en half uur laat 2 uur weken en ze zijn bijna gaar.