KookJij

Zweedse balletjes

Een heerlijk zweedse balletjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 780 kCal energie
22 Gram eiwit
45 Gram vet
64 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: Allerhande 6 2012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zweedse balletjes te bereiden

Verhit de boter in een hapjespan.
Bak de gehaktballetjes in 10 minuten bruin en gaar.
Neem uit de pan.
Bak de ui 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de peen en krieltjes toe en roerbak 10 minuten mee.
Doe de prei erbij en bak 2 minuten mee.
Leg de deksel op de pan en stoof in 5 minuten gaar.
Voeg de gehaktballetjes, crème fraîche en mosterd toe en verwarm nog 1 minuut.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met fijngesneden dille en eventueel extra mosterd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst