Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten
Een chipolata is een klein (vers) worstje dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het lijkt op een Italiaans worstje en op de Duitse bratwurst. De chipolata wordt doorgaans niet gekookt, maar gegrild of gebraden. Chipolata's worden van varkensvlees of kippenvlees gemaakt, dat gekruid is met peper en zout (en eventueel andere kruiden als curry, nootmuskaat of tijm).
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten te bereiden
- Worsten met een beetje boter gaar aanbakken. Krieltjes beetgaar koken in licht gezouten water met een snuifje kurkuma. Witloof grof snijden, paprika in blokjes snijden eveneens de ajuin. Stoof deze aan in een beetje boter en kruid naar smaak. Serveer deze dagschotel zeer warm.
 
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									
                    