Recept
« Terug naar recepten
Zwarte bessen-roomijstaart
PT30M
Zwarte bessen-roomijstaart
Een heerlijk zwarte bessen-roomijstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zwarte bessen-roomijstaart te bereiden
Bekleed de tulbandvorm met plasticfolie en vet deze in met wat olijfolie. Maak de zwarte bessen schoon en stamp ze enigszins fijn. Meng de fijngestampte bessen door het roomijs, samen met 1 eetlepel honing en de kaneel. Doe dit in de tulbandvorm en zet hem minimaal drie uur in de diepvries. Nadat de ijstaart uit de diepvries is gehaald en het ijs even de tijd heeft gekregen om iets zachter te worden, kan er voorzichtig aan het plasticfolie getrokken worden. Plaats de tulband daarna omgekeerd op een schaal en laat de ijstaart langzaam uit de vorm glijden. Voeg aan twee eetlepels honing de gestampte walnoten toe, verwarm dit mengsel en giet het over de taart. Versier de taart tenslotte met hier en daar een snufje kaneel.