KookJij

Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti.

Een lekker, traditioneel, Hollands recept, maar toch weer heel anders door de toplaag van de rösti. Extra smaakvol met de spekjes , de mosterd, appel en rozijnen. In een handomdraai gemaakt en hup alles in de ovenschotel. Zo zet je dit gerecht in een mum van tijd op tafel.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolschotel met spekjes, appel , mosterd en een toplaag van rösti. te bereiden

  1. Start met het mengen van de zuurkool met de mosterd en de zure room.
  2. Bak de spekjes uit in een droge hete koekenpan. Haal de spekjes uit de pan en meng ze met de rozijnen en de stukjes appel ook door de zuurkool.
  3. Leg dit op de bodem van een ovenschaal.
  4. Strooi er de rösti over en beleg het midden van de schotel met de dunne plakjes uitgeboorde appelschijfjes.
  5. Strooi er naar smaak wat kaneel over en bedruip de plakken appel met het spekvet. Zet de schotel voor 30-45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)


Mocht de appel te bruin worden, dek dan af met aluminiumfolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst