KookJij

Zoetzuur van komkommers inmaken

Lekker bijgerecht uit de Indische keuken
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Naam onbekend
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoetzuur van komkommers inmaken te bereiden

  1. Schil de komkommers NIET, maar was ze goed en snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Schep het zaad eruit en gooi dat weg.
  3. Snijd de komkommerhelften in kleinde blokjes.
  4. Snijd de rode uien in kleine stukjes (wel iets groter dan snipperen).
  5. Meng de ui door de komkommer.
  6. Voeg azijn, zout en de in stukjes gesneden peper in een pan.
  7. Kook de azijn met suiker en zout tot deze zijn opgelost.
  8. Haal de peperstukken uit de azijn en gooi die weg.
  9. Vul de goed schoongemaakte potten met het mengsel van de komkommer en ui.
  10. Giet de iets afgekoelde, maar nog wel warme azijn over het mengsel tot het onder het vocht staat.
  11. Sluit de potten en zet ze een nachtje ondersteboven.
  12. Daarna koel en donker bewaren.
  13. Maximaal 1 jaar houdbaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Hans,
Op zich kun je de komkommers in het zuur wel invriezen,maar bij het ontdooien vind ik dat veel kwaliteit verloren gaat.De smaak lijdt er niet zo onder,maar wel de structuur van de komkommer.
Het invriezen moet op een hogere temp.dan normaal gebeuren opdat de snelheid van invriezen geen geweld wordt aangedaan.
Jan A.
Sascha

Sascha zegt:
Beste Hans,

Ik zou dat echt niet weten. Heb het nog nooit gedaan. Ik weet überhaupt niet of je azijn kan invriezen en hoe dat reageert met het ontdooien. Succes
Hans Schiferli

Hans Schiferli zegt:
Kan ik het ook invriezen?
John Br

John Br zegt:
Lekker, atjar ketimoen. Staat toevallig vanavond op mijn menu, met eigengemaakte nasi goreng!
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
FERMENTEREN = de natuurlijke suikers in bv.voedsel met behulp van melkzuurbacterien omzetten in melkzuren. Denk maar eens aan het oude zuurkool-proces. Denk ook aan wijnmaken->suiker in de druivenmost wordt omgezet in alcohol en water.
Door het fermenteren van voedsel, het vergistend zuur maken dus, houd je veel schadelijke bacterien buiten de deur.
Sascha

Sascha zegt:
Antoine,
Ik dacht dat fermenteren rotten was. Dit is net als vroeger het eten pekelen zodat je het zonder koelkast kan bewaren.
Antoine Knockaert

Antoine Knockaert zegt:
Is dat hetzelfde als fermenteren?