KookJij

Zoetzure kip

Een heerlijk zoetzure kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoetzure kip te bereiden

Snij het kippenvlees in blokjes.
Verhit 1eetlepel olie in een pan.
Braad daarin de blokjes kip rondom in ca. 5 minuten goudbruin.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Maak intussen de paprika schoon, was grondig en snijd in blokjes.
Pel de ui en knoflook en snij ze fijn.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak daarin ca. 5 minuten de paprika, ui en knoflook.
Roer er het kerriepoeder door en bak het groentemengsel nog eens ca. 3 minuten.
Voeg het kippenvlees, de tomaten, een scheutje gembersiroop (en 150 ml water) toe.
Doe een deksel op de pan en laat op een laag vuur ca. 25 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de stukjes ananas en een flinke scheut curry kruidenketchup toe en verwarm de curry nog eens 5 minuten.
Lekker met rijst!

Mijn kookverhaal (Pauline Soethof)

Dit recept heb ik eens voor mijn gescheiden-vrouwen- kookclubje gekookt. Makkelijk van te voren te bereiden en het viel erg in de smaak!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst