KookJij

Zoete Balinese Kippenstoof uit de Oven

Verrassend recept dat oorspronkelijk uit de Balinese keuken komt, maar in de loop van de jaren nogal is aangepast door het gebruik van niet locale ingredienten.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie uit Hong Kong
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete Balinese Kippenstoof uit de Oven te bereiden

  1. Scheid de drumsticks van de dijen en was de kip goed schoon onder de lopende kraan en dep de kip dan droog met keukenpapier.
  2. Maak dan de marinade klaar: doe in een kom de ketjap manis en asin, de gula Djawa, de knoflook, anijspoeder, azijn, kerrie Madras, kaneel, paprika en tomaten passata. Deze ingredienten goed met elkaar vermengen.
  3. Doe de stukken kip in een ovenschaal en giet daar op zoveel marinade, dat de kip er nog maar voor een derde deel boven uitsteekt.
  4. Kwast de delen, die boven de marinade uitsteken goed in met de marinade en zet de ovenschaal met de kip in de voorverwarmde oven.
  5. Na elke 20 minuten kip opnieuw inkwasten met de marinade.
  6. Na in totaal 150 minuten zal de kip wel gaar zijn, zo niet dan nog even langer in de oven houden.
  7. Kook ondertussen de witte rijst voor 6 personen.
  8. Dien de kip op met rijst, sambal boontjes, atjar en wat droge dingetjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij warme thee, koud bier of een koele niet al te droge rose wijn of witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst