KookJij

Zoete aardappelkoekjes

Een heerlijk zoete aardappelkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Esther's homepage
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete aardappelkoekjes te bereiden

Klop de boter zacht met de suiker tot er een lichtgekleurde massa ontstaat.
Roer het ei, de honing, de geraspte citroenschil en de zoete aardappelen erdoor.
Voeg het bloemmengsel met het zout en bakpoeder toe en blijf roeren tot er een zacht deeg ontstaat.
Schep hoopjes van het deeg op een ingevette bakplaat en prik een paar gaatjes in elk koekje met een houten prikker.
Bak de koekjes circa 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 ºC) tot ze goudbruin zijn en laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat en vervolgens op een taartrooster afkoelen.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst