KookJij

Zeewolf en jonge groentjes in botersaus met citroenmelisse en koriander

Een heerlijk zeewolf en jonge groentjes in botersaus met citroenmelisse en koriander recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeewolf en jonge groentjes in botersaus met citroenmelisse en koriander te bereiden

Snijd de wortels, de selderij en de asperges in sierlijke stukjes.
Kook al de jonge groenten beetgaar in gezouten water. Strooi er wat peper en zout op en smoor ze dan kort in gesmolten boter. Houd ze warm.
Verwijder vel en pitjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in ruitjes.
4. Voor de botersaus: laat de wijn inkoken met een greepje gehakte sjalot, de champagne-azijn en de room. Voeg ook wat fijngesnipperde citroenmelisse en koriander toe. Klop de saus dan op met stukjes boter.
Kruid de zeewolffilets met peper en zout. Bak de visfilet kort gaar in hete boter en houd warm.
Verdeel de jonge groenten in 4 porties en schik ze, met behulp van een vormring, in het midden van warme borden. Leg de vis op de groenten. Versier elk bord met ruitjes tomaat en plukjes verse koriander. Lepel er een breed lint kruidige botersaus rond. Serveer met gekookte aardappelen, eventueel met paarse vitelotte-aardappel voor een feestelijke presentatie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst