KookJij

Zeebaarsfilet met Citroenzeste

Vis combineert goed met citroen(zeste).
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaarsfilet met Citroenzeste te bereiden

  1. Snijd de uien in de breedte doormidden  en zet de 4 ui-helften met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Strooi er wat zeezout op en schuif ze in de oven tot ze zacht zijn geworden. Haal ze uit de oven en zet warm weg.
  2. Wrijf de visfilets in met peper en zout en verpak ze goed in een paar lagen huishoudfolie. Er mag van buiten af niets bij de vis kunnen komen.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook en pocheer de vispakketjes  gedurende 30 minuten in het hete water van het vuur af. Haal de vis pakketjes uit de pan en leg ze warm weg.
  4. Ondertussen in een sauspannetje 3 eetlepels water aan de kook brengen en daarin klont voor klont de roomboter al kloppend laten smelten. Haal de boter van het vuur en klop vervolgens de zeste er door.
  5. Leg op elk voorverwarmd bord  in het midden een uienhelft met de snijkant omhoog en leg daarop een uitgepakt zeebaars-filet.
  6. Schep hierover 1  tot 2 eetlepels gesmolten boter en garneer vervolgens met de gesnipperde bieslook.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef bij dit gerecht een witte wijn die opgevoed is in hout. Zelf drink ik het liefst er een Riesling Kabinett Trocken of Riesling Spaetlese Trocken bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst