KookJij

Zalmsoufflés met kruiden

Een heerlijk zalmsoufflés met kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: janice
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmsoufflés met kruiden te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 souffléschaaltjes in. Meng de zalm, kruiden en peper in een middelgrote kom zorgvuldig door elkaar. Verwarm de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel pruttelt. Neem de pan van het vuur. Roer er geleidelijk de melk door. Zet het pannetje op het vuur en roer tot de saus indikt. Meng de saus door de zalmbereiding. Klop de eiwitten tot zich zachte pieken vormen en schep de stijf geklopte eiwitten door de zalmbereiding. Schep het mengsel in de ingevette schaaltjes. Bak de soufflés in ongeveer 20 minuten in de oven of tot ze gerezen zijn en bruin. Serveer ze meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst