KookJij

Zalmkroketten

Een heerlijk zalmkroketten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmkroketten te bereiden

Breng 1 liter water aan de kook.Laat de bouillontabletten hierin oplossen.Voeg daarna de zalm toe en houd alles 12 minuten tegen de kook aan.Laat de zalm,in het pocheer vocht koud worden.Wrijf de aardappelen door een zeef.Voeg er bosuitjes,peterselie,2 eetlepels van het pocheervocht van de zalm en 3 eetlepels slagroom aan toe.Laat de gepocheerde zalm op een stuk keukenpapier uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.Verwijder ongerechtigheden zoals de huid en de graten alsmede de vislaag die onder de huid zit en meestal een donkere kleur heeft.Verdeel het visvlees in vlokken.Schep ze door het aardappelmengsel en laat alles 1/2 uur rusten.voeg eventueel nog slagroom toe.Vorm daarna 8 of meer kroketten van de zalm en aardappelmassa.Wentel de kroketten door het paneermeel en haal ze daarna door losgeklopte eieren en vervolgens weer door het paneermeel.Druk het paneermeel met de vlakke hand vrij stevig aan.Laat de kroketten nadat ze zijn gerold nog 1/2 uurtje rusten.bak de kroketten,niet meer dan 4 tegelijk in hete olie(180 graden)goudbruin.Laat ze na het bakken even over keukenpapier rollen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst