KookJij

Zalmfilet met Citrus Saus

In principe kan dit gerecht worden gemaakt met vele andere vissoorten (bv kabeljauw, zeebaars, koolvis, enz.). Gezien de soort sambal die wordt geadviseerd (Nam Prik Pao) zou je mogen veronderstellen dat dit recept oorspronkelijk afkomstig is uit Thailand.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmfilet met Citrus Saus te bereiden

  1. Kook de rijst.
  2. Verhit in de pan met dikke bodem de rijstolie + sesamolie en fruit daarin aan de uien, Nam Prik Pao, gember en knoflook  tot de uien zacht zijn geworden.
  3. Daarna doen in de pan de suiker, ketjap en citroensap en koken dat goed op. De maizena lossen we op in 1 eetlepel water en doen ook in de pan. Roer tot de saus iets gaat indikken en houd de saus dan verder warm (niet meer laten koken).
  4. Meng de 4 x 5 cc rijstolie met de 4 x 5 cc klaargemaakte saus en verdeel dat over de vis filets. Zet de filets op het ingevette folie op het rooster in de voorverwarmde oven  (met water in de oven) en laat dat 10 tot 12 minuten garen.
  5. De klein gesneden bok choi wordt met 2 eetlepels rijstolie en een aantal gesnipperde tenen knoflook sbnel in een pan slap gekookt (niet garen).
  6. Schep op een bord wat rijst, schep daarover de bok choi en leg daar op de vis uit de oven. Verdeel de saus over de borden en bestrooi met sesam en lenteui. Geef er extra sambal of Nam Prik Pao bij

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij jasmijnthee, bier of een koele witte wijn, die niet al te droog moet zijn. Een Riesling heeft mijn voorkeur of een Chardonnay die geen hout heeft gehad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rob Waaker

rob Waaker zegt:
Leker voor culi-drive