KookJij

Zachte chocoladetaart

Een heerlijk zachte chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 7 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zachte chocoladetaart te bereiden

Vermeng in een kom de bloem en de suiker. Voeg er de ijskoude boter, in vlokjes, aan toe. Kneed tot een kruimelig deeg. Schenk er het ijskoude water bij. Kneed goed door. Voeg eventueel iets meer water toe, als het deeg te droog blijft, iets meer bloem als het te plakkering is. Rol het op een bol en verpak het in plasticfolie. Laat het minstens 1 u rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het in de bakvorm en bak de deegbodem, onbelegd, 10 minuten op 200° C. Breng de melk en de room met het gespleten vanillestokje tot tegen de kook. Klop in een kom de eierdooiers wit schuimig met de suiker. Neem het vanillestokje weg. Schenk de kokendhete melk bij de eieren. Schenk de crème weer in de kookpan en laat op een zacht vuur indikken (niet koken)! Voeg er de chocoladepastilles aan toe. Blijf omroeren tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat 5 minuten afkoelen. Schep de crème op de voorgebakken taartbodem in de vorm. Laat volledig afkoelen voor u de taart (voorzichtig) uit de vorm haalt.
Werk ze af met geraspte chocolade of chocoladeschilfers.
* Met een springvorm lukt het u makkelijk om de taart te ontvormen. Met een kleine, diepe vorm krijgt u een lekker dikke taart. Als u ze in een grotere, ondiepe vorm maakt, kunt u ze in meer punten snijden.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst