KookJij

Witlofroomsoep

Een heerlijk witlofroomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofroomsoep te bereiden

Was het witlof, verwijder uit het uiteinde het bittere hart en bittere punt.
Snijd de witlofsronkjes in stukken van 1 cm.
( bewaar1/2 stronk en snijd deze in dunne reepjes voor garnering ).
Hak de schoongemaakte sjalot fijn.
Smelt de boter en stoof hierin gedurende 10 min. de fijngesneden sjalotjes, het gesneden witlof en het geplette teentje knoflook.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Giet de bouillon erbij en laat verder doorgaren.
Pureer de soep voorzichtig in mixer en zeef deze vervolgens.
Verwarm de soep en maak een liaison (= bindmiddel ) van de room en de eierdooier.
Voeg eerst een beetje soep bij de liaison, roer goed door elkaar en voeg deze bij de soep.
Verwarm de soep, maar laat niet meer aan de kook komen.
Pluk de kervel.
Gebruik deze net als het 1/2 stronkje witlof voor de garnering.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst