KookJij

Recept voor Wildzwijnhaas met stamppot van snijbonen (zie opm

Een heerlijk wildzwijnhaas met stamppot van snijbonen (zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak een stamppot van de gekookte aardappels, beetgaar gekookte snijbonen, room en boter.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Houd de puree warm.
Kook voor de saus de rode wijn met de wildfond tot de helft in.
Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.
Bak de blokjes bloedworst krokant in hete boter.
Bak daarna de cantharellen op een hoog vuur in boter.
Houd beide warm.
Bak de wildzwijnshaas in boter om en om bruin, ca 2,5 minuut aan elke kant.
Laat het vlees voor het serveren nog 10 minuten rusten.

Melousse-uitjes
Maak de melousse uitjes schoon. Smelt in een koekenpan wat suiker en blus deze af, als de suiker geheel gesmolten is, met witte wijn. Voeg vervolgens de melousse-uitjes toe met een scheutje eau de vie (poire Williams), en carameliseer hierin de uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Catrien,
Ze worden ook wel grelot uitjes genoemd. Het zijn niet-ingemaakte zilveruitjes, verkrijgbaar bij de gespecialiseerde groentezaak.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Catrien Runia

Catrien Runia zegt:
Lijkt mer erg lekker, maar wat zijn melousse uitjes?