KookJij

Recept voor Venkelsalade met citrusfruit

Een heerlijk venkelsalade met citrusfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: AD
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Was de venkel, snijd ze in partjes in de lengte. Zorg dat de 'rokken' aan elkaar blijven zitten (dus kontjes niet verwijderen).
Blancheer de venkelpartjes in kokend water met wat zout ca. 6 min. (ik heb ze 10 min gestoomd).
Giet ze af en laat ze staan uitlekken.
Rasp wat schil van de sinaasappel en de limoen.
Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappel, limoen en grapefruit.
Snijd de partjes vruchtvlees tussen de velletjes uit.
Vang hierbij het vocht op.
Was de waterkers, laat goed drogen
Meng in een kom de venkel met 4 el. kruidenolie en gril de venkel om en om in de grilpan.
Doe de waterkers in een schaal, samen met de venkel, het citrusfruit, de amandelen en de uitgelekte feta. Schep alles goed door elkaar
Maak de salade op smaak met wat kruidenolie, het opgevangen sap van de citrusvruchten, de rasp en peper

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik heb nooit alles in huis wat ze vragen, dus ben vandaag aan de slag gegaan met eigen gemaakte kruidenolie (olie met beetje mosterd, kikkoman soja saus en wat gembersiroop)
Ik heb geleerd om niet de olie vooraf in de pan te schenken, maar het product ermee te bedekken en dat te grilleren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Hi Roza, dank je wel, heb het gisteren klaargemaakt voor een vriend, als voorgerecht voor mosselen. Erg lekker als combi. Vrnd grt Hans en Bores ( de hond):):)
roza

roza zegt:
Beste Hans, dit lijkt me wel lekker, je moet een echte keukenprins zijn, want je komt regelmatig voor, een nijver bijtje ben je. Daag