KookJij

varkensoester met bieslooksaus

Een heerlijk varkensoester met bieslooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe varkensoester met bieslooksaus te bereiden

Snijd 25 gram boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de vriezer. Dep de varkensoesters droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper. Kook de room in een pannetje op zacht vuur tot de helft in. Verhit intussen de overige boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters aan beide zijden in 8 minuten goudbruin en rosè van binnen. Neem de pan met room van het vuur en klop er de koude boterblokjes door. Breng de saus op smaak met bieslook peper en zout. Klop de bieslooksaus met de staafmixer romig. Breng de varkensoesters op smaak met zout en verdeel het vlees over 4 borden. Schenk de saus over het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst