Recept
« Terug naar recepten
varkensoester met bieslooksaus
PT35M
varkensoester met bieslooksaus
Een heerlijk varkensoester met bieslooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe varkensoester met bieslooksaus te bereiden
Snijd 25 gram boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de vriezer. Dep de varkensoesters droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper. Kook de room in een pannetje op zacht vuur tot de helft in. Verhit intussen de overige boter in een koekenpan en bak hierin de varkensoesters aan beide zijden in 8 minuten goudbruin en rosè van binnen. Neem de pan met room van het vuur en klop er de koude boterblokjes door. Breng de saus op smaak met bieslook peper en zout. Klop de bieslooksaus met de staafmixer romig. Breng de varkensoesters op smaak met zout en verdeel het vlees over 4 borden. Schenk de saus over het vlees.