KookJij

Varkensoester met appel-bramencompote

Een heerlijk varkensoester met appel-bramencompote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Fruit in de keuken’.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensoester met appel-bramencompote te bereiden

Dit gerecht bestaat uit een klassieke combinatie van vruchten met doodgewone karbonades. Zet de hittebron niet te hoog wanneer je het vlees bakt, anders verbrandt het heerlijke braadvocht dat het gerecht straks extra lekker maakt.
Maak de compote vooraf. Neem een steelpan en doe daarin appels, bramen, suiker, citroensap, jeneverbessen en 2 eetlepels water. Leg een deksel op de pan en kook op een laag vuur tot het fruit zacht is. Haal het deksel van de pan en laat sudderen tot al het vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur, maar laat het deksel erop liggen om de compote warm te houden. Of laat afkoelen en warm bij later gebruik weer op.

Bereiding:
Bestrooi de varkensoesters (of karbonades) met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg het vlees toe zodra de boter niet meer schuimt. Bak het vlees in 4 - 5 minuten per kant bruin en gaar.
Leg het vlees op een bord en laat het in een warme oven 5 minuten rusten. Warm de compote even goed door. Doe intussen de salieblaadjes in de hete koekenpan en fruit ze in een paar seconden krokant.
Dien het vlees op met een lepel compote erover plus de salieblaadjes en de vleessappen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst