KookJij

Varkenshaasje met zoetzure saus

Een heerlijk varkenshaasje met zoetzure saus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met zoetzure saus te bereiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak het varkenshaasje op hoog vuur in 5 min. rondom bruin
Neem het vlees uit de pan
Bak de gember zachtjes 1 min. in het bakvet
Roer de sherry, bouillon, basterdsuiker en hoisinsaus erdoor
Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe
Breng de saus al roerend aan de kook
Leg de varkenshaasjes in de pan en laat ze onafgedekt in 20 min. zachtjes gaarstoven, regelmatig keren.
Laat zoveel vocht verdampen dat het varkenshaasje omhuld is met glanzende saus.
Kneus intussen in een vijzel of met bolle kant van lepel de peperkorrels
Rooster in een droge koekenpan de gekneusde peperkorrels 1 min. tot de geur vrijkomt.
Neem het varkenshaasje uit de pan en bestrooi hem met zout
Snijdt het vlees in plakjes en verdeel het over 2 warme borden
Schep de saus erover.
Strooi de bosuitjes en gekneusde peperkorrels erover

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst