KookJij

Tuinkruidensoep met champignons en bosuitjes

Een heerlijk tuinkruidensoep met champignons en bosuitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: zelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tuinkruidensoep met champignons en bosuitjes te bereiden

Breng water in een pan aan de kook.
Als het water kookt voeg je de tuinkruidentabletten toe
Blijf roeren totdat de blokjes geheel zijn opgelost.
Snij ondertussen de bosuitjes in kleine ringetjes en de champignons in dunne plakjes.

Verwarm een klein beetje boter in een koekenpan en als deze bruin is bak dan de champignons gedurende 2 a 3 minuten hierin. (voortdurend omscheppen)
Zet 4 kommen of bordjes klaar.
Verdeel de gebakken champiginons over de bordjes en schenk de soep hierna erover
Strooi op de soep wat rauwe bosui ringetjes en serveren maar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marijnissen

marijnissen zegt:
Halo Kruidenvrouwke. Goede tip, je hebt gelijk en zal ik zeker doen in de toekomst. Deze soep was/is een van de 10 gangen in een (grotendeels) BBQ menu van mij en ik had het daarop erg simpel gehouden maar wat extra kruiden toevoegen is natuurlijk niet veel extra werk. Gr Frans
kruidenvrouwke

kruidenvrouwke zegt:
He verdorie, waarom noem je het nou tuinkruidensoep als er helemaal geen kruiden inzitten? (bouillonblokjes bevatten geen of weinig echte kruiden). Noem het dan bouillon met champignons en bosui! Durf eens wat en voeg lavas, bieslook, peterselie, koriander, tijm, of een ander heerlijk en gezond kruidje toe!