KookJij

Tomatensalade met coppa di parma

Een heerlijk tomatensalade met coppa di parma recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: de vorket
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomatensalade met coppa di parma te bereiden

Kook de kwartel eitjes in ca. 5 minuten hard. Schrikken en pellen.
Haal het vel van de tomaten en verwijder het zaad. Snij de tomaten in lange stukken.
Was en droog de peterselie. Pluk de blaadje en hak ze met twee sjalotten en twee teentjes knoflook fijn. Op smaak brengen met peper en zout. Pluk basilicum blaadjes en snij fijn. Apart zetten.
Snij van de overige sjalotten klein ringen en zet weg. Pel de knoflooktenen en hak zeer fijn. Wegzetten.
Meng tomaten met het peterseliemengsel, doe er een scheut olijfolie bij en laat intrekken.
Snij de coppa in dunne reepjes.
Neem grote borden. Verdeel hierover de tomaten peterselie, strooi er de basilicum blaadjes over. Dan de coppa reepjes en op het laatst de parmezaanse kaas. Garneer met half, in de lengte, doorgesneden kwarteleitje en kapperappeltjes.
Serveer met het platte schrocchi brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst