KookJij

Toetje met abrikoos en citroenkwark

Een heerlijk toetje met abrikoos en citroenkwark recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vrouwonline
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toetje met abrikoos en citroenkwark te bereiden

Wel de abrikozen ongeveer 30 minuten in een bakje met water. Hak de hazelnoten grof. Rasp de citroenschil fijn. Klop de slagroom stijf.
Meng de kwark met de helft van de suiker en de citroenrasp. Roer er daarna voorzichtig de slagroom door.
Doe de abrikozen in een pannetje met water en de rest van de suiker. Laat in 20 minuten gaar koken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lekker bruin.
Kijk of de abrikozen al uiteen te roeren zijn. Zo niet nog even door koken. Roer de abrikozen met een garde of vork tot een compote en voeg eventueel wat meer water toe. Laat afkoelen.
Doe de compote en de kwark om en om in een glas, en bestrooi met de nootjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst