KookJij

Toast met peer, ham en kaas

Dit was het lievelingslunchgerecht van mijn kinderen. Ik bereidde het ook vaak als ik onverwachts bezoek had of zelfs als voorgerechtje.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookknipselboek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toast met peer, ham en kaas te bereiden

De peren ZEER goed uit laten lekken.
De sneetjes brood kun je heel licht roosteren (vind ik lekkerder), maar dat hoeft niet.
De randjes kun je eraf snijden als je dat liever hebt.
Leg op elk sneetje brood een plakje ham (bijsnijden indien nodig).
Op de ham leg je een halve peer met de bolle kant naar boven. Hierop komt een plakje jonge kaas (bijsnijden indien nodig).
Smeer dan een likje tomatenketchup over het midden van de kaas.
Zet de sneetjes brood onder de grill of in een warme oven tot de kaas wat gesmolten is.
Vóór het serveren kun je desgewenst wat peterselie erover strooien.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit was het lievelingslunchgerecht van mijn kinderen.
Ik bereidde het ook vaak als ik onverwachts bezoek had of
zelfs als voorgerechtje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Flavia Vasco de Sousa

Flavia Vasco de Sousa zegt:
Hai Inez,
Nu ik je reactie lees, herinner ik me dat ik dit lang niet gemaakt heb.
Altijd een succes. Ook lekker met cayennepeper zoals je zegt, of wat sambal of Curaçaose pika.
Met een laagje zuurkool is het ook heerlijk.
Groetjes,
inez

inez zegt:
Een receptje dat mijn mama vroeger maakte....in mijn herinnering deed ze eerst een dun laagje mayonaise op de toast,en cayennepeper op de kaas!