KookJij

Recept voor Thaise noedelsalade met garnalen

Een heerlijk thaise noedelsalade met garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil hiervan af en pers de limoen uit.
Meng een halve eetl. limoensap, het limoenrasp, de olie en peper door elkaar.
Schep de garnalen erdoor en zet dit ca. een half uur in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
Kook de noedels beetgaar , spoel ze af onder koud stromend water en laat dit uitlekken.
Klop een dressing van de rest van het limoensap, de vissaus, sesamolie en gembersiroop.
Boen de komkommer schoon, en halveer dit in de lengte.
Schrap het zaad er met een stevig theelepeltje uit en snijd de helften in boogjes.
Snijd de wortel in dunne reepjes.
Schep de noedels, komkommer, wortel, paprika, ui en alfalfa of taugé door elkaar.
Meng de dressing er voorzichtig door, en verdeel de garnalen erover.
Bestrooi dit met de koriander en sesamzaad


Mijn kookverhaal (Hélène Wieske)

Een heerlijke salade voor je mineralenbalans. De rode peper geeft je stofwisseling een oppepper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst